Привіт, друзі!

Спеціально для ІнвестГазети провів аналіз конкурентного потенціалу компанії Garmin (GRMN).

Швейцарська компанія була заснована в 1990 році. Garmin є провідним виробником навігаційного, комунікаційного та інформаційного обладнання для автомобілів, авіації і мореплавання, а також пристроїв, розроблених для людей, які ведуть активний спосіб життя (смарт-годинників та ін.).

Американеські емітенти: огляд компанії Garmin

Високий попит на продукцію і послуги забезпечили зростання грошових потоків і капіталізації емітента: з 2015 по 2019 рр. річна виручка компанії збільшилася з 2 820 до 3 576 млн. USD, а ціна акції зросла з 40 до 100 USD.

Фінансові показники компанії за 1 квартал 2020 року також вражають: рентабельність продажів складає 19%, зростання виручки до АППГ склав 12%, а коефіцієнт поточної ліквідності перевищує 3,7х.

Особливо хотілося б відзначити позитивну динаміку продажів компанії під час пандемії коронавірусу, яка паралізувала весь світ і, на перший погляд, повинна була вкрай негативно позначитися на продажах устаткування для транспорту, а також занять туризмом і спортом. Незважаючи на песимістичні очікування інвесторів, виручка емітента за 1 квартал 2020 р зросла до 856 млн. USD, перевищивши показник аналогічного періоду минулого року на 90 млн. USD або 12%.

Ймовірно тому котирування акцій Garmin дуже впевнено відновлюються після березневого обвалу і готові знову показувати історичні максимуми (див. малюнок).

Американеські емітенти: огляд компанії Garmin, графік

Капіталізація компанії на даний момент складає 18 млрд. USD. Емітент входить в індекс S & P500. Мультиплікатор P/E по поточних котируваннях дорівнює 18х. Дивідендна прибутковість - 2,7%.

Резюме.

Можна вважати, що в умовах відновлення економіки після пандемії попит на продукцію компанії буде рости. При цьому, не можна виключати ризики того, що пандемія все ж зробить негативний вплив на фінансові показники компанії.

Тому необхідно дочекатися найближчої квартальної звітності емітента (яка буде опублікована в кінці липня) і якщо показники конкурентоспроможності залишаться на такому ж високому рівні, то можна очікувати зростання котирувань цінних паперів емітента до 100-110 USD, в силу чого акції Garmin можна буде рекомендувати до купівлі.

Джерело - smart-lab