Garmin Fenix ​​7: які особливості ми хочемо побачити в ньому

Яким може бути наступний наручний годинник для активної діяльності і коли він, ймовірно, з’явиться?

У 2020 році ми так і не побачили Fenix 7, натомість Garmin вирішив оновити Fenix ​​6 можливістю сонячної зарядки після дебюту цієї функції на Fenix ​​6X.

Минуло більше року з появи цього великого оновлення Fenix і за цей час компанія зосередилася на запуску Venu Sq та неперевершеного Garmin Enduro.

Тож ми знову звертаємо увагу на Fenix ​​7. Як удосконалиться найкращий смарт-годинник?

Розглянемо, про що кажуть чутки, і подивимося на існуючі годинники Garmin, щоб уявити, що може з'явитися в магазині.

Дата випуску Garmin Fenix ​​7

Отож, коли ми зможемо побачити новий Fenix? Серія Fenix ​​6 була запущена в серпні 2019, а сонячні версії 6 і 6S з’явились приблизно через рік, у липні 2020. Fenix ​​ще не згаданий в чутках про нові пристрої 2021 року, тож якщо він отримає реліз цього року - можемо побитися об заклад, що це трапиться не у вересні / жовтні.

Якщо повернутися до серії Fenix ​​5 - вона вийшла в січні 2017 року, а згодом Fenix ​​5 Plus додався у червні 2018 року. Виходячи з цього, можна було очікувати анонсу нового Fenix від Garmin в січні 2020 року. Але через ситуацію з короновірусом і нестачу комплектуючих реліз пристрою, скоріш за все, буде перенесений на 2022 рік.

Що стосується ціни, ми очікуємо, що вона буде теж високою, як і для попередніх моделей, а Fenix ​​7X стане найдорожчим з лінійки. Garmin завжди додає свої найсучасніші функції до версії X з асортименту Fenix і це незмінно підвищує ціну.

Ціни на діапазон Fenix ​​6 починаються приблизно з 599 доларів США і можуть сягати аж до 1149 доларів США. В зв'язку з подорожчанням всіх комплектуючих ціна на серію Fenix 7, скоріш за все, буде вищою, ніж на fenix 6.

Garmin Fenix ​​7: Досконаліша технологія екрану

Досконаліша технологія екрану

Із запуском Venu і Venu Sq компанія Garmin показала, що може виготовляти спортивні годинники з кольоровим сенсорним дисплеєм, які працюють довше 5 днів.

Нічого не свідчило про те, що Garmin піде цим шляхом з Fenix, але компанія хоча б показала свою здатність запропонувати яскравіший дисплей на своїх годинниках, і, ймовірно, розглядає можливість додати його до інших своїх лінійок.

Якщо Garmin все-таки додає Fenix ​​з кольоровим сенсорним дисплеєм, то йому слід переконатися, що він все ще може забезпечити такі показники ефективності акумулятора, які дозволяють обходитися без зарядного пристрою впродовж тижнів, а не днів.

Також варто зазначити, що тривалість автономної роботи Venu може складати до тижня, якщо дисплей не використовується в режимі постійної увімкненості.

Додавання сонячної зарядки з режимом економії заряду та режимом керування енергоспоживанням допомогли підвищити ефективність роботи акумулятора, оскільки Garmin продовжує розширювати функції, котрі встановлюються на годинниках для активного проведення часу. Ймовірно, вже час сумістити цей потужний та високоякісний функціонал з більш підхожим дисплеєм.

Garmin Fenix ​​7: Варіант з нейлоновим ремінцем

Варіант з нейлоновим ремінцем

Garmin Enduro дуже схожий на Fenix ​​6X Solar у новій одежі, а його нейлоновий ремінець став абсолютно новим для Garmin - і нам він сподобався.

Високоякісний, стійкий до поту ремінець забезпечує комфортне прилягання та допомагає підтримувати потрібне притискання для датчика серцевого ритму, при цьому чудово виглядає.

Цілком ймовірно, що Garmin представить його на Fenix 6, що допоможе оцінити зовнішній вигляд та комфорт цієї флагманської лінійки наручних годинників.

Garmin Fenix ​​7: Нові відновлення і аналітика тренувань

Нові відновлення і аналітика тренувань

У 2020 році компанія Garmin придбала Firstbeat Analytics - фірму, яка надає аналітику на основі частоти серцевих скорочень для багатьох наручних годинників, а також забезпечує подібні функції для найновіших розумних годинників Huawei.

Ми сподіваємось, що завдяки хорошим стосункам перед придбанням Garmin швидко застосує досвід Firstbeat для досконалішого розуміння тренувань та відновлень. Компанія могла би запропонувати нові показники для топових годинників, наприклад Fenix.

Деякі конкуренти просунулися вперед завдяки функції, яка може бути корисним інструментом для тих, хто стежить за споживанням потрібної кількості вуглеводів та рідини при тривалій активності. Хотілося би побачити, як це буде реалізовано у Garmin.

Garmin Enduro успішно адаптував VO2 Max для трейлових бігунів - ми певні, що й Fenix’у це буде під силу.

У Fenix, створеному для великої кількості активностей на відкритому просторі, може з’явитися можливість ще краще формувати аналітику на випадки, коли місцевість для тренувань та навколишнє середовище ускладнюють завдання.

Garmin Fenix ​​7: Удосконалена підтримка картографії

Удосконалена підтримка картографії

Вбудована картографія є однією з найкращих можливостей Fenix ​​6, хоча для її отримання потрібно перейти до версії Pro. Ми вважаємо, що дана функція у Fenix на крок випереджає ту, котру можна знайти на Polar, Suunto і Coros, але, безумовно, ще є простір для вдосконалення.

Було виявлено, що функція дуже добре працювала в забудованій місцевості з розгалуженими дорогами, а в дикій місцевості - дещо гірше.

Ми вже побачили кроки із вдосконалення цієї функції завдяки оновленому програмному забезпеченню Garmin, яке випустили в 2020 році, і яке спрощує прокладання маршрутів у Garmin зі стороннього додатку.

Стаття - Garmin переглядає GPS-навігацію на своїх годинниках - і це торкнеться більшості пристроїв.

Одним із перших сторонніх додатків, які запропонували таку підтримку, є Komoot - картографічний додаток.

Схоже на те, що цей додаток більше орієнтований на активність на природі, і хотілося би побачити, чи може ця інтеграція та підтримка годинників Fenix ​​від Garmin забезпечити більш детальні карти на випадок перебування за межами протореного шляху.

Garmin Fenix ​​7: Вдосконалені функції безпеки та LTE

Вдосконалені функції безпеки та LTE

При мандрівках на самоті, безумовно, корисно мати спосіб подати сигнал тривоги у випадку неприємностей.

Garmin вже впровадив функції виявлення інцидентів та запиту допомоги у багатьох своїх смарт-годинниках, включно з Fenix ​​6.

Також нещодавно було придбано компанію GEOS Worldwide, яка спеціалізується на послугах з моніторингу надзвичайних ситуацій та реагування на інциденти. Тож Garmin цілком може покращити роботу цих функцій.

Для використання тих функцій безпеки, які зараз існують у Fenix, потрібно мати поруч телефон. Додавання LTE дало би можливість пропонувати ці функції без значної залежності від вашого телефона поблизу. Garmin вже запропонував підтримку LTE для однієї версії годинників серії Vivoactive і для Forerunner.

Як відомо по LTE-годинниках, додавання цієї можливості впливає на тривалість автономної роботи, тож Garmin’у доведеться простежити за тим, щоб акумулятор не постраждав у результаті її впровадження.

Garmin Fenix ​​7: Анімовані тренування

Анімовані тренування

На годинниках серій Garmin Venu та Vivoactive 4, випущених після Fenix ​​6, додано нові анімації для тренувань, які можна переглядати на екрані.

Fenix ​​6 вже оснащений автоматичним підрахунком повторів, тому додавання ще однієї функції, орієнтованої на тренування, допомогло б зробити його кращим супутником в тренуваннях.

Можна зауважити, що Garmin намагається бути послідовним у впровадженні нових функцій у своє велике сімейство годинників. Незважаючи на те, що анімовані тренування видаються спрямованими на людей, котрі не дуже занурені у фітнес, вони також були би корисним доповненням до Fenix. Особливо, якщо функція буде представлена в багатшій та досконалішій версії порівняно з тією, яка першою потрапила на Venu та Vivoactive.

Garmin Fenix ​​7: Розумніше відстеження занять в тренажерному залі

Розумніше відстеження занять в тренажерному залі

Цей пункт трохи нижче в нашому переліку можливостей, які хочеться бачити, але було б непогано, якби наступний Fenix став ще кращим партнером для тренувань, як і для мандрівок.

Вже додано автоматичний підрахунок повторень, але він все ще потребує вдосконалення. Не так давно в годинниках Venu і Vivoactive з’явились анімовані тренування, але хотілося би чогось більшого від того, що є.

Звісно, ця особливість потребує кількох тижнів реєстрації активностей, щоб можна було по-справжньому скористатися перевагами персоніфікованих кардіо, силових або підтримуючих тренувальних вправ.

Вона справді працює достатньо добре, щоб приносити користь, і подібні рекомендації на годиннику Fenix ​​від Garmin додали б йому ще підстав для використання у тренажерному залі та фактично знайти йому чудове застосування.

Джерело - wareable.com