Компанія Garmin оголосила про випуск «розумного» наручного годинника Quatix 6X Solar, особливістю якого є унікальна система підзарядки від сонячної енергії, що дозволяє збільшити час автономної роботи пристрою далеко від традиційних джерел живлення.

годинник Quatix 6X Solar із заряджанням від сонячної енергії

Гаджет обладнаний 1,4-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 280 × 280 пікселів. Кільце навколо циферблата виконано з титану, а задня кришка і кнопки - з нержавіючої сталі. Матеріал корпусу - посилений волокнами полімер. Годинник отримав герметичне виконання.

Набір датчиків включає приймач супутникових навігаційних систем GPS, GLONASS і Galileo, а також компас, гіроскоп і барометричний альтиметр. Підтримується бездротовий зв'язок Bluetooth і Wi-Fi. Вбудований флеш-модуль може зберігати 32 Гбайт інформації.

Пульсоксиметр Pulse Ox вимірює частоту серцевих скорочень, визначає рівень акліматизації і ступінь насичення крові киснем, а монітор енергії Body Battery допоможе розподілити ресурси протягом дня і вибрати оптимальний час для відпочинку і тренувань.

Garmin від сонячної енергії

Годинник отримав спеціалізовані морські функції: додатки для плавання на судах, дані припливів, управління автопілотом, опції якірної стоянки і риболовлі. Новинка сумісна з ехолотом-картплотером Garmin і підтримує додаткові морські карти BlueChart g3 з поліпшеним зображенням.

Пристрій здатний працювати без підзарядки в режимі смарт-годинника до 21 дня, а система підзарядки від сонячної енергії дозволяє збільшити даний показник на три доби.

Орієнтовна ціна Garmin Quatix 6X Solar - 1150 доларів США.

Джерело - garmin.com