Майже рік тому старший віце-президент Android Хіроші Локхаймер заявив, що функція супутникового зв’язку буде доступна в Android цього року.

Раніше Google підтвердив, що користувачі останнього покоління смартфонів зможуть відправляти SMS, навіть якщо відсутнє покриття мобільної мережі. Відправка SMS-повідомлення виконуватиметься через супутникове з’єднання, яке буде опцією в Android 14. Новий витік, заснований на аналізі прихованих фрагментів коду, свідчить про те, що Garmin допоможе втілити це в реальність.

Android 14 надсилатиме SMS без мобільної мережі: Garmin забезпечить покриття у 150 країнах

Розробник Ніл Рахмуні помітив фрагменти коду, які ще не використовуються, у яких згадується опція «Відповідь Garmin» для користувачів, які хочуть отримати певну підтримку в Google Messages з надсиланням текстових повідомлень із супутника.

Рахмуні повідомляв, що супутникове з’єднання з’явиться в Google Messages, яка є стандартною програмою SMS для Android. Однак сам розробник попереджає, що наразі «все може бути змінено».

Компанія Garmin вже має на ринку кілька продуктів з підтримкою супутникової комунікації. В якості базової інфраструктури вона використовує супутникову мережу Iridium. Тому, схоже, Android збирається підключитися до тієї ж системи для своїх власних функцій.

Майже рік тому старший віце-президент Android Хіроші Локхаймер заявив, що функція супутникового зв’язку буде доступна в Android цього року. Проте її не представляли в жодній з ранніх бета-версій операційної системи.

Першою звичайний смартфон до супутника підключила компанія Huawei, випередивши Apple з аналогічною функціональністю в iPhone. Схожу функціональність також розробляє Samsung і вона мала з’явитися ще в Galaxy S23. Такі телефони, як Google Pixel 8 і Samsung Galaxy S24, повинні надійти на ринок з необхідним апаратним забезпеченням.

Всі ці смартфони мають спеціальний модем, який підтримує супутникову комунікацію. Але є й інший підхід, наприклад, рішення від Motorola у вигляді окремого пристрою із власним акумулятором і який дозволяє оснастити супутниковми зв’язком будь-який смартфон.

Супутникове з’єднання на смартфоні на поточному рівні розвитку не призначене для потокової передачі відео чи аудіо. Воно призначене для надсилання коротких текстових повідомлень. В умовах відсутності мобільного покриття це буває особливо корисно.

Джерело - techtoday.in.ua