Чутки про нові пристрої Garmin

Чутки про нові пристрої Garmin, які ми можемо побачити найближчим часом, вже розійшлися. Значний витік інформації стався ще в кінці минулого року. Уважний користувач на Reddit зауважив в Garmin Connect код, що розкриває цілу низку новинок, котрі будуть випущені швидше за все в цьому році, включно з Forerunner 745, Forerunner 955, Fenix ​​6 Sport та іншими.

функції для підтримки нових пристроїв Garmin

«Я - розробник ПЗ, і коли побачив, що в останній версії Garmin Connect були відзначені «функції для підтримки нових пристроїв Garmin» - вирішив швидко розібрати APK і порівняти: ось і новий код, давайте розглянемо його» - сказав він.

«Пристрої, які можливо знаходяться на кінцевій стадії - перераховані в AndroidManifest.xml і мають свої власні виділені папки з різними файлами».

Далі він висловив своє здивування тим, що просте порівняння останнього APK з поточним показало так багато інформації. Йому знадобилося близько 15 хвилин, щоб отримати результат.

Ось повний перелік пристроїв, виявлених в коді. Вельми цікаво почитати...
«EDGE_530», «EDGE_830», «EDGE_130_PLUS», «EDGE_1030_PLUS», «FORERUNNER_45», «FORERUNNER_245», «FORERUNNER_245M», «FORERUNNER_945», «FORERUNNER_MNER_955», «FORERUNNER_UNERNER_955», «VIVOMOVE_3_SPORT», «VIVOMOVE_3_SPORT_ASIA», «MARQ_DRIVER», «MARQ_AVIATOR», «MARQ_CAPTAIN», «MARQ_COMMANDER», «MARQ_EXPEDITION», «MARQ_ADVENT_SPORT_SPORT_SPORT_SPORT6», «MARQ_ADVENT_SPORTLIX6», «FENIX_6_SOLAR», «QUATIX_6», «FENIX_6S», «FENIX_6X_SOLAR», «FENIX_6X», «LUMEN» , «VIVOACTIVE_4», «ENDURO», «TACTIX_DELTA_SAPPHIRE», «VIVOACTIVE_4», «VELTA_SAPPHIRE», «TACTIX_DELTA_SAPPHIRE», «» »», «INDEX_SCALE_2», «VIVOACTIVE_4_FIRST_AVENGER», «VIVOACTIVE_4_CAPTAIN_MARVEL», «VIVOACTIVE_4_DARTH_VADER», «VIVOACTIVE_4_REY».

Ті, хто знайомі з постійно зростаючим асортиментом фітнес-трекерів, розумних годинників і велокомп’ютерів Garmin, відразу ж помітять тут кілька новинок. Це означає, що модельний ряд на 2020 рік (або, принаймні, його частина) може містити Forerunner 745, Forerunner 955, Forerunner 955 LTE, Fenix ​​6 Sport, Tactix Delta, Sapphire і Solar, Index Scale 2 і Edge 130 Plus - багато моделей вже були анонсовані і вже доступні для придбання.

біг з Forerunner

Варто зазначити, що вся ця інформація взята з непідтвердженого витоку. Навіть якщо вона правдива - ми можемо не побачити ці годинники, оскільки Garmin може змінити свої плани в майбутньому. При цьому, одним з найбільш очікуваних пристроїв у переліку є Forerunner 955. Багато хто цікавиться, коли ми його побачимо і яких функцій очікувати. Конкуренція жорстка, тому можна з упевненістю сказати, що компанія знову поставить перед собою високі цілі.

Forerunner 945 і Fenix ​​6

Очікування від дизайну

Forerunner 945 - більш бюджетна версія Fenix ​​6. Обидві моделі мають приблизно однакові характеристики. Головна відмінність полягає в дизайні. Той факт, що безель і корпус виготовлені з армованого волокном полімеру, означає, що Garmin може знизити ціну. Майте на увазі, що це все ще дорогий пристрій, чого слід було очікувати, з огляду на специфікації.

Більшість спортивних годинників Garmin тепер мають аналогічний вигляд. Forerunner 945 - досить громіздкий пристрій, хоча його вага складає всього 50 грамів. Але варто зазначити, що це годинник, призначений в основному для чоловіків. Компанія почала випускати смарт-годинники різних розмірів, наприклад: Fenix ​​6 також випускається у версіях 6S і 6X. Чи можемо ми побачити те ж саме з Forerunner 955? Можливо, але малоймовірно.

Також малоймовірно, що годинники сильно схуднуть. Зрізання товщини в кілька міліметрів може позначитися на батареї. Forerunner 945 пропрацює вражаючі 2 тижні без підзарядки (режим GPS з музикою - до 10 годин; режим GPS без музики - до 36 годин). Garmin навряд чи зменшить ємність акумулятора, оскільки це залишається важливим аргументом на користь продажів даного пристрою.

Те ж саме відноситься і до можливого впровадження сенсорного екрану або екрану з високою роздільною здатністю. Хоч і можливо зробити кращий дисплей - компанія не захоче знижувати час автономної роботи, тому залишить фізичні кнопки з боків для навігації по меню. Рішення не пропонувати сенсорний екран - практичне, тому що спортсменам буде складно використовувати сенсорний екран в сиру погоду або під час плавання.

Що ймовірніше - так це потоншення лицевої панелі. Fenix ​​6 і Forerunner 945 мають середній розмір - 47 х 47 мм. Але у Fenix ​​6 дисплей має 1,3-дюйми порівняно з дисплеєм моделі forerunner 945, який має розмір 1,2-дюйма. Ми сподіваємося, що Garmin зможе повторити мінімум 1,3-дюймовий дисплей і на forerunner 955. Підвищення роздільної здатності було б теж бажаним. Fenix ​​6 має роздільну здатність 260 x 260 пікселів, а 945 - 240 x 240 пікселів.

Крім зменшення лицевої панелі ми не очікуємо кардинальних змін дизайну в 955. Немає необхідності змінювати щось, що і так чудово працює.

біг

Очікувані характеристики

Forerunner 945 - відмінний GPS-годинник для мультиспорту. Ви можете використовувати його для їзди на велосипеді, плавання у відкритій воді, плавання в басейні, бігових лиж, скелелазіння, бігу, піших прогулянок і багато чого іншого. Крім відстеження пульсу на зап'ясті, годинник надає розширені показники бігу і навігацію на відкритому повітрі. І - звичайно ж - найзручніше для користувача програмне забезпечення Garmin Connect, що працює на вищому рівні, незалежно від того, використовуєте ви додаток для смартфону чи повнішу веб-панель управління.

Відповідно до вищезгаданого витоку, Forerunner 955 надійде в звичайному варіанті і у варіанті LTE. Це буде вперше для Garmin. Швидше за все, ви не зможете зателефонувати до свого офісу під час бігу, але було б непогано мати таку можливість. Буде цікаво подивитися, що ще запропонує 955, оскільки він володіє більшістю функцій Fenix ​​6.

Наприклад, є багато показників Firstbeat. На даний момент їх 18, якщо бути точним. Безсумнівно, компанія продовжить розвивати їх. Можливі 7-денні плани тренувань, які ми бачили в Suunto Fitness 3. Для цього потрібна фізіологічна аналітика, щоб запропонувати індивідуальний план тренувань, заснований на рівні фізичної підготовки користувача і загальної історії тренувань. Пропустили кілька занять або занадто сильно напружилися? Не турбуйтеся, годинник скорегує ваш план тренувань відповідно.

Як вже згадувалося, цей годинник призначений не тільки для бігу. Є спеціальні функції, які допоможуть вам при тренуванні з плавання, їзди на велосипеді, гри в гольф і катання на лижах. Щоб перерахувати їх всіх, піде занадто багато часу. Але Garmin продовжить розвивати їх, а це значить, що ми побачимо більше нішевих видів спорту та відстеження додаткових показників.

Датчики ЕКГ були в заголовках новин багато разів за останній рік. Чому на годинниках Garmin немає функції ЕКГ? Це не обов'язкова функція, але її ми б дуже хотіли побачити.

Можливі й інші датчики. Ми вже тривалий час не бачили чогось дійсно нового на цьому фронті. Це може бути датчик артеріального тиску, аналіз поту, датчик глюкози, датчик гідратації і багато іншого. Все це було б непогано, хоча і малоймовірно.

Сонячна зарядка - це теж те, що є на Fenix ​​6. Garmin може розглянути можливість перенесення її на лінійку Forerunner. Це разом з Power Manager. В Fenix ​​6 ця функція пропонує різні налаштування для керування використанням батареї, включно з економією заряду, режимом живлення і попередженням про низький рівень заряду.

смартгодинник і смартфон

Очікувана дата виходу

У Garmin цикл поновлення спортивних годинників становить 2 роки, але інформаційний витік наштовхує на думку, що ми можемо побачити 955 в цьому році. Чекайте аналогічну ціну (в порівнянні з 945) - близько 600 доларів. Схоже, що буде варіант LTE, який, ймовірно, буде коштувати ще плюс 100 доларів або біля цього.

Що стосується дати запуску - це може бути восени 2020 року. Якщо ви хотіли замінити свій 935 і пропустили 945 - можливо не доведеться дуже довго чекати наступної ітерації! Звичайно, є ймовірність, що Garmin буде дотримуватися свого дворічного циклу, і в цьому випадку годинник може отримати офіційне оголошення після квітня 2021 року.

А що ви думаєте? Що б ви хотіли бачити в Forerunner 955?

Джерело - gadgetsandwearables.com