Garmin Varia Radar

Раніше Garmin Varia Radar лише попереджував про наближення ззаду автомобіля. Зараз же система позбулася зайвих деталей і навчилася «плавати».

Garmin Varia Radar. Як це працює

Раніше система складалася з двох деталей:
радар - кріпився до задньої частини підсідельного штиря, аналізував рух за спиною велосипедиста і передавав сигнали на блок, встановлений на кермі (радіус - до 140 метрів);
блок, встановлений на кермі - приймав сигнали від заднього радара і в разі наближення небезпеки видавав звуковий сигнал / «кліпав» світлодіодами.

У модуль радару також був вбудований світлодіод: з наближенням небезпеки він частіше «кліпав» (щоб водій зміг звернути увагу на велосипедиста, що їде попереду). Штука приємна і корисна, але Garmin'івці вирішили її «оптимізувати» - і викотили оновлений варіант.

Оновлений Garmin Varia Radar

Представлено відразу дві моделі - RVR315 і RTL515. Обидві можуть витримати 30 хвилин перебування під водою на глибині 1 метр, тобто мають рівень водонепроникності IPX7.

RTL515 - дуже схожий на попередню модель Garmin Varia Radar. Різниця полягає лише в тому, що тепер він сумісний з Android / iOS, завдяки чому більше немає необхідності використовувати передній блок - можна просто встановити смартфон. Замість діодів додаток використовує дисплей мобільника, а саме - різнокольорові сигнали, серед яких: зелений - коли все гаразд; жовтий - коли ззаду наближається транспортний засіб; червоний - коли авто «летить» на великій швидкості. RTL515 має потужну задню фару (65 люмен) і «живе» до 6-ти годин в нічному режимі (тобто, з включеною фарою). У денному режимі (з вимкненою фарою) - до 16-ти годин.

Garmin Varia Radar 1

Garmin Varia Radar 2

Garmin Varia Radar 3

Garmin Varia Radar 4

Garmin Varia Radar 5

RVR315 - аналог RTL515, але без фари. Тому він компактніший і дешевший. Щоправда, заряд тримається лише до 7-ми годин.

Garmin Varia Radar 6

Джерело - bikeandme.com.ua