2020: Які активності були найбільш популярні серед користувачів Garmin в період пандемії

Спалах COVID-19 на перших етапах викликав уповільнення всієї фізичної активності в світі, а потім користувачі Garmin знайшли різні способи підтримувати свою форму.

2020 рік видався дуже незвичайним роком. Хочеться вірити, що всі неприємні зміни вже в минулому, але правда в тому, що ми будемо вивчати цей досвід ще довго - не тільки через спалах вірусу COVID-19, а й через велику кількість змін у поведінці, що з'явилися в результаті загального карантину. Ми в Garmin отримали особливе розуміння цієї нової поведінки людей завдяки Garmin Connect - інтерактивному додатку, яким користуються мільйони любителів спорту і фітнесу по всьому світу для відстеження, аналізу та обміну інформацією про свої тренування і заняття.

Активність користувачів Garmin в період пандемії

Дані Garmin Connect показують, що в кожній зареєстрованій активності і кожному досягненні відбувалася адаптація. Застрягли вдома? Не страшно. Це не означає, що ви застрягли на дивані. Люди стали більш цілеспрямовано займатися своїми справами і знайшли способи задіяти своє тіло - навіть якщо це означало відсунути журнальний столик в бік, щоб звільнити місце під килимок для йоги, або просто біг на місці. По-своєму і при збереженні безпеки для себе і оточуючих, вони взяли на себе відповідальність і по-новому розставили пріоритети для себе і свого благополуччя. Активно чинили опір пандемії.

Отже, без зайвих слів, ось як користувачі Garmin по всьому світу змінили свою активність в 2020 році.

Записали більше активностей

Зверніть увагу на сплеск активності приблизно на 14 тижні. Коли люди звикли до думки, що розклад на якийсь час буде виглядати інакше, вони почали шукати нові способи тренуватись. Цей пошук був настільки явним, що в 2020 році було зареєстровано в середньому на 5% більше занять, ніж в 2019. Незважаючи на всю невизначеність по цілому світу - від пандемії до різних соціальних і політичних гарячих точок в різних регіонах - користувачі розумного додатку зрозуміли, що потрібно виділяти час собі та заняттям спортом. Вони не збилися з курсу, і в результаті користувачі Garmin стали виконувати більше занять, ніж будь-коли раніше.

Записали більше активностей

Пробували нове

Часто це були не ті самі види активності, якими користувачі завжди займалися. Не можна сказати, що з ними спочатку було щось не так, але скоріш за все у більшості немає домашніх бігових доріжок або сходів, щоб ходити вгору-вниз. І, як результат, вибір активностей змінився. Люди адаптувалися, виходили із зони комфорту і частіше пробували нові вправи. Фактично, в 2020 році на 8% більше користувачів Garmin реєстрували як мінімум два типи активності в тиждень, ніж в 2019 році, що є явним натяком на їхню прихильність девізу #beatyesterday (роби краще, ніж вчора).

Пробували нове

Багато ходили

У рік, коли багато хто з вас були обмежені меншим життєвим простором, ніж зазвичай, вам дійсно хотілося ходити. І, як виявилося, люди почали більше ходити. Користувачі Garmin Connect в 2020 році зробили на 55% більше піших прогулянок, ніж в 2019 році.

Багато ходили

Щоденна норма кроків: в 2020 було важче

Неможливо заперечувати, що перебування вдома значно ускладнює виконання денної норми по кроках. Але, коли такі терміни, як «карантин» і «соціальне дистанціювання», поступово стали частиною звичайного словника, люди почали практикувати новий розклад життя і поступово наростили кількість пройдених кроків навіть в умовах карантину. Ми знаємо, що зниження середньої кількості кроків на 7,31% в порівнянні з попереднім роком може бути розчаровуючою статистикою, але в контексті самоізоляції - це не дуже великий спад. Набагато важливіше те, що люди проявляли мотивацію та бажання ходити і прагнули виконати денну норму.

Щоденна норма кроків: в 2020 було важче

Багато займалися йогою

Йога виявилася вкрай популярною - в 2020 було записано на 93% занять більше, ніж в 2019 році. Користувачі швидко зрозуміли, що природне зняття стресу і концентрація, властиві для йоги, будуть необхідні в такому році, як 2020. Наявність годинника на руці і Garmin Connect на телефоні означали наявність інструменту, який допоможе практично, незалежно від рівня навичок або досвіду. Сподіваємося, що така велика кількість тренувань принесла всім користь і допомогла значно поліпшили навички.

Багато займалися йогою

Накачали м'язи

Незважаючи на початковий спад в силових тренуваннях, вони все ж повернулися зі значним зростанням і стали на 23% популярнішими в 2020 році, ніж в 2019 році. Дані Garmin Connect не можуть підказати, чи купив хтось ще один набір кіл для штанги або нові гантелі, але в будь-якому випадку це успіх, бо силові тренування знаходять своїх фанатів.

Накачали м'язи

Почали глибоко дихати

Подивіться на сплеск активності в дихальних вправах, що почався на 12-му тижні 2020 року. Збіг? Може й так, але ми в цьому сумніваємося. Усвідомлене дихання за допомогою наручних пристроїв Garmin може підвищити зосередженість, знизити стрес, поліпшити гостроту розуму, підвищити продуктивність праці або допомогти підготуватися до сну. Три різні техніки дихальної активності - заспокоєння, узгодженість, розслаблення - і ми сподіваємося, що вони вам сподобалися. Оскільки це нова функція Garmin, у нас немає повного набору даних за 2019 рік, який можна було би продемонструвати, але сама тільки статистика за 2020 рік показує, що повільно, але вірно, середній рівень стресу почав знижуватися у користувачів, які реєстрували хоча б одну дихальну вправу за тиждень.

зміни в активності дихання

зміна рівня стресу

А що відбувалося в конкретних країнах?

Під час пандемії користувачі з усіх країн стикалися в різний час з різними проблемами. Спалахи вірусу зменшувалися і посилювалися, а обмеження змінювалися. Деякі країни зіткнулися із суворішою самоізоляцією на тривалі періоди часу, тоді як в інших правила були більш м'якими і люди особливо не були обмежені у виходах на вулицю. Всі перераховані вище ідеї були засновані на глобальних даних в цілому, але ми думаємо, що корисно бачити тенденції і для вашої конкретної частини світу. До того ж, багато хто любить дружні змагання. Ми взяли дані з 10 країн з найбільшою ефективністю за кожним видом діяльності: ходьба, йога, силові тренування і дихання.

зміни в активності ходьба

зміни в активності йога

Дані показують, що, незважаючи на деякі винятки, тенденції в кожній країні були приблизно однакові. Всі ці хвилясті лінії на графіках рухаються разом? Це більше, ніж просто статистика. Це загальна нитка, і вона показує, що, незважаючи на відмінності в розташуванні і правилах, ми всі боролися з одними і тими ж перешкодами приблизно однаковими способами. Наприклад, можна відзначити, що Франція усвідомила важливість йоги набагато швидше, ніж інші країни, а Іспанія повністю домінувала в силових тренуваннях до початку пандемії.

зміни в силових активностях

зміни в дихальних активностях

Що ж далі?

Ситуація з COVID-19 постійно розвивається. Залежно від того, де ви живете, ви можете зіткнутися з відновленням карантину або навпаки, обмеження знімуть і життя поступово нормалізується. Поки що ми можемо мало що передбачити або контролювати. Однак, що нам під силу зробити, так це зберегти стійку тенденцію до зростання в 2021 році для тих здорових звичок, які ми виробили в 2020 році. Продовжуйте працювати над розтяжкою, займатися з гантелями і йогою, по можливості більше ходити. Продовжуйте приділяти першочергову увагу своєму здоров'ю і благополуччю, тому що ви цього заслуговуєте. Ми віримо, що ви маєте шанси перемогти вчорашній день, а ваш годинник Garmin і календар тренувань Garmin Connect допоможуть вам у цьому.

Джерело - garmin.ru