Більше AMOLED

Garmin усе більше цікавиться технологією AMOLED

Розширені графічні можливості в CIQ4 забезпечують кращу роботу екранів з AMOLED / LCD.

Мій нещодавній огляд анонсу смарт-годинника Garmin D2 Air з AMOLED екраном був вельми явним натяком з мого боку на те, що Garmin активно заглиблюється в цю технологію. Певна річ, є кілька скептиків, які або не хочуть такого екрана, або не вірять, що він покращиться. Добре, вірте у що хочете. Але він уже близько, друзі.

Я багато разів говорив, що людям потрібні красиві екрани. Це очевидно. Dcrainmaker і Apple також солідарні в цьому. До речі, вас може зацікавити недавня і ДОВГА презентація від Dcrainmaker про майбутнє спортивних технологій. На мою думку він дуже добре розкрив це питання, і, якщо ви цікавитеся «технологіями майбутнього», він розкаже про основні тенденції. Я також розповім про деякі деталі у дещо коротшій публікації ;-) Ось презентація Dcrainmaker на YouTube:

 

Garmin CIQ4

Мій респект Рею за те, що він також підсумував деякі перспективи CIQ4, про які повідомлялося на девелоперській конференції Garmin. Для мене були особливо цікавими ті частини конференції, де йшлося про користувацькі технології, а саме пункт «Розширені графічні можливості в CIQ4 забезпечують кращу роботу екранів з AMOLED / LCD».

Тенденція: VenuD2 Air, AMOLED у CIQ4… AMOLED наближається, друзі.

Чи буде він доступний у 2021 році у високопродуктивних годинниках для активного відпочинку? Хм ... Напевно, ні. Принаймні, не у флагманських моделях ;-)

Може, у fenix 7? Як гадаєте?

CIQ4 – Запуск додатків

Ось що теж цікаво: — «Додатки тепер можна запускати коли завгодно, навіть під час активності». Мені завжди здавалося дивним те, що доводиться запускати додаток STRYD (або будь-який інший), ніби це спортивний профіль. Коли ти у додатку або звичайному спортивному режимі, більше нічого запустити не можна було. І так до кінця запису твоєї активності. Я припускаю, що тепер до вашого спортивного режиму можна буде долучити додаток у вигляді сторінки даних, і це видається мені більш логічним і розумним.

CIQ4 – AMOLED – Терміни

Ще один важливий висновок: перші годинники з підтримкою CIQ4 ми побачимо у 2021 році. Можливо, вже в січні. Несподівано, але здається, що конфігурація CIQ4 НЕ буде сумісна з жодним із наявних годинників, навіть з актуальними на сьогодні моделями!!! Отже, якщо ви нещодавно купили свій «супер про cолар титановий Garmin fenix ​​6X із золотим мереживом" - хай йому грець, він не буде підтримувати нові додатки-віджети від CIQ4. А нові годинники - будуть. Я здивувався, прочитавши це, але маємо те, що маємо. А це знову ж таки означає, що Garmin надав нам чудову можливість відзначити, які режими заміняться еквівалентом CIQ4. Це надалі допоможе нам дізнатися, які моделі з CIQ3 будуть замінені наступними ;-) Дякую!

Швидше за все, ми вперше побачимо CIQ4 у популярних моделях годинників — MARQ v2, Vivoactive 5 / Venu 2 або, ймовірніше, Garmin Fenix 7 у вересні 2021 року. Також можна припустити, що завдяки їхньому апаратному забезпеченню вони будуть працювати жвавіше.

Терміни виходу нової моделі з AMOLED менш чіткі. Найімовірніше це буде Venu 2 в середині 2021 року. А може це також буде перший пристрій з підтримкою CIQ4? Можливо коли-небудь з'явиться Venu 2 з AMOLED, але цілком імовірні інші варіанти першої моделі з AMOLED / LCD.

D2 Air, про який я згадував вище, по суті, є Venu в іншому корпусі. Можливо, Garmin планує «перевдягти» інші моделі й додати екран AMOLED. І, можливо, ми побачимо Forerunner 245 AMOLED або доступний годинник для тріатлону з AMOLED екраном у середньому ціновому діапазоні (пам'ятайте, Forerunner 745 — це урізана версія топового Forerunner 945, а не заміна 735XT). А може справжньою заміною для 735XT стане годинник з гарненьким екраном, призначений для олімпійського тріатлону з трьох годин. Деяка логіка тут присутня.

Можливо, Forerunner 955 LTE, що вийде в січні 2021 року, також буде мати AMOLED? Або ж версія з LTE не матиме AMOLED, а версія без LTE матиме? (Імовірно, ні). Що я вангую? Екран побільше і… варіант з LTE.

Висновки

Garmin рухається у правильному напрямку. Потрібно лише «підмалювати» користувацький інтерфейс, добряче попрацювати над точністю оптичного датчика пульсу та навігацією — і все буде добре.

Джерело - the5krunner.com