Вибір найкращого годинника Garmin залежить від ваших потреб і бюджету. У той час, як деякі з пристроїв у цьому списку є скоріше фітнес-трекерами, призначеними для підрахунку кроків, відстані та спалених калорій, інші більше орієнтовані на спортсменів та любителів активного відпочинку. Якщо ви шукаєте годинник Garmin для досягнення своїх фітнес-цілей - ви потрапили в потрібне місце.

Годинники Garmin варіюються в ціновому діапазоні від $149 за Forerunner 55 до $1099 за Epix Pro Sapphire Solar Edition. І їхні функції також будуть відрізнятися. Варто зрозуміти, що вам потрібно від вашого Garmin, перш ніж інвестувати, і чи будете ви використовувати деякі з наворочених функцій.

Якщо ви не знайомі з годинниками Garmin, то всі вони відстежують кроки, сон і частоту серцевих скорочень, і всі вони водонепроникні, хоча деякі з них спеціально розроблені для плавання. Деякі годинники Garmin також мають батареї, які працюють по кілька днів на одному заряді навіть при використанні GPS, тому ви можете сміливо виходити з ними на вулицю.

Ці моделі також синхронізуються з Garmin Connect, який надає безліч даних про здоров’я та фізичну форму, щоб допомогти вам досягти ваших цілей. Після довгих годин бігу, їзди на велосипеді та пітливості ми відібрали найкращі годинники Garmin на ринку, щоб допомогти вам вирішити, який з них найкраще підійде саме вам.

1. Garmin Forerunner 265: найкращий універсальний годинник Garmin

Garmin Forerunner 265: найкращий універсальний годинник Garmin

КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

✅ Вам потрібен Garmin середнього рівня. Forerunner 265 — ідеальний компаньйон для тренувань від 5 км до ультрамарафону. Він має безліч розширених показників тренувань, які допоможуть вам підготуватися до свого наступного забігу.

✅ Вам потрібен яскравий екран. Forerunner 265 має яскравий екран AMOLED, який добре читається під прямими сонячними променями. Однак це означає, що час автономної роботи не такий довгий, як у годинників із дисплеєм MIP.

НЕ КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

❌ Вам потрібен розумний годинник. Як і багато інших Garmin, Forerunner 265 не є найцікавішим із точки зору розумних годинників. Тим не менш, ви можете переглядати сповіщення від смартфона, завантажувати музику та використовувати Garmin Pay.

❌ Ви гравець у гольф. Якщо ви проводите свої вихідні на зеленому майданчику - Forerunner 265 не має підтримки гри в гольф. Однак вона є на Forerunner 965.

Forerunner 265 – це новітній біговий годинник Garmin середнього рівня, який прийшов на зміну моделі Forerunner 255. Основна зміна, яку Garmin вніс в годинник - це надзвичайно яскравий сенсорний AMOLED-дисплей.

Модель Forerunner 265 надходить у двох різних розмірах – Forerunner 265 має 1,3-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 416 x 416 пікселів, а Forerunner 265S має 1,1-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 360 x 360 пікселів. Під час тестування ми були вражені тим, наскільки яскравим був цей маленький годинник навіть під прямими сонячними променями.

Це чудовий годинник для більшості бігунів. Він має багато тренувальних інструментів, притаманних більш дорогим годинникам на ринку, але при цьому він набагато доступніший, ніж Fenix або Forerunner 955/965. Яскравий сенсорний екран також робить його більш схожим на смарт-годинник.

Дизайн. Як і у всіх годинниках Garmin з сенсорним екраном, у спортивних режимах сенсор екрана автоматично вимикається, а це означає, що ви все ще можете переміщатися по годиннику за допомогою кнопок – трьох ліворуч і двох праворуч. Це полегшує запуск, зупинку, паузу або керування годинником спітнілими пальцями чи в рукавичках.

Годинник Forerunner 265 легкий і зручно сидить на зап’ясті, а менший розмір підходить для бігунів з маленьким зап’ястям.

Час роботи від акумулятора. Незважаючи на яскравіший дисплей, час автономної роботи Forerunner 265 практично не змінився. Модель 265S працює 15 днів у режимі смарт-годинника і 24 години в режимі GPS. Модель 265 працює 13 днів у режимі смарт-годинника і 20 годин у режимі GPS. Зазвичай, більший з двох годинників має довший час автономної роботи, але тут завдяки більшому та яскравішому екрану більший за розміром 265 потребуватиме заряджання дещо швидше.

Тренувальні функції. Окрім екрана, єдиною відмінністю між 265 і попередньою моделлю є показник готовності до тренувань Garmin – Training Readiness Score. Він одразу показує, наскільки ви готові до повноцінного тренувального дня, враховуючи сон, час відновлення, стан серцевого ритму, гостре навантаження та стрес. Кожна категорія має різну вагомість, тому ваша готовність до тренування може зростати протягом дня, оскільки необхідний час для відновлення зменшується.

Forerunner 265 оснащений датчиком Garmin Elevate V4. Зелений індикатор реєструє частоту серцевих скорочень, а червоний – рівень кисню в крові (на годиннику він позначається як Pulse Ox). Цей датчик використовується для обчислення частоти дихання, серцевого ритму та стресу. Годинник також має функцію ранкового звіту Garmin, яка дає змогу дізнатися, як добре ви спали, наскільки інтенсивно тренувалися напередодні, а також прогноз погоди на новий день.

2. Garmin Forerunner 55: найкращий біговий годинник Garmin початкового рівня

Garmin Forerunner 55: найкращий біговий годинник Garmin початкового рівня

КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

✅ Ви шукаєте годинник початкового рівня. Garmin Forerunner 55 — чудовий годинник, якщо ви хочете стежити за тренуваннями з бігу та сном без усіх зайвих наворотів. Він простий і легкий у використанні.

✅ У вас обмежений бюджет. На відміну від деяких інших годинників у цьому списку, Forerunner 55 не коштує дорого. Безперечно, це найдоступніший Garmin для бігунів.

НЕ КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

❌ Ви хочете слухати музику зі свого годинника. На годиннику немає вбудованого музичного сховища, тож якщо захочете залишити телефон удома - ви не зможете це зробити тут.

❌ Ви хочете записати силові тренування. На Forerunner 55 немає режиму силових тренувань, тому вам доведеться записувати силові тренування як «Інше».

❌ Ви хочете здійснювати безконтактні платежі зі свого зап’ястя. На відміну від інших годинників у цьому списку, Forerunner 55 не підтримує безконтактні платежі Garmin Pay.

Якщо ви починаєте займатися бігом - швидше за все, вам потрібен пристрій, який тримається на крок попереду від базового фітнес-трекера, але при цьому не перевантажує вас надмірною кількістю функцій. Серед годинників Garmin, Forerunner 55 – безсумнівний вибір. Це простий, зручний у використанні біговий годинник, який допоможе вам прямо на зап’ясті стежити за статистикою бігу, частотою серцевих скорочень і сном.

Годинник не має деяких висококласних функцій для тренувань, які ви побачите в інших годинниках з цього списку. Наприклад, тут немає показника готовності до тренування, і годинник не дозволяє слухати музику або оплачувати покупки з зап’ястя, але нехай це вас не зупиняє.

Дизайн. Forerunner 55 виглядає так само, як і більшість інших моделей Forerunner в колекції Garmin – у нього немає сенсорного екрану, тому вам доведеться переміщатися по меню годинника за допомогою кнопок, три з яких розташовані ліворуч, а дві - праворуч. Годинник випускається лише в одному розмірі та має 1-дюймовий MIP-дисплей з роздільною здатністю 208 x 208 пікселів. Навіть у найяскравіші сонячні дні ми могли без проблем проглядати MIP-дисплей Forerunner 55.

Час роботи від акумулятора. Повністю заряджений Forerunner 55 може працювати до двох тижнів у режимі смарт-годинника і 20 годин у режимі GPS, що значно більше, ніж його попередник. Це вражає, якщо порівнювати з Apple Watch Series 8, який потребує заряджання кожні 18 годин, але екран Forerunner 55 навіть близько не такий яскравий, як у смарт-годинника Apple. У будь-якому випадку, ви можете поїхати на марафон вихідного дня, не турбуючись про зарядний пристрій.

Тренувальні функції. Forerunner 55 оснащений новою технологією PacePro від Garmin, яка сповіщує про швидкість і каденцію під час бігу. Також пропонується час для відновлення та тренувань на основі вашої історії тренувань, рівня фізичної підготовки та стану здоров’я.

Як і на більшості годинників з цього списку, ви також можете використовувати Garmin Coach на цьому годиннику, який дозволяє завантажувати безкоштовні тренувальні плани від тренерів Garmin. Ми використовували тренувальний план Garmin Coach для підготовки до марафонської дистанції і були вражені.

3. Garmin Forerunner 965: найкращий Garmin для тріатлоністів

Garmin Forerunner 965: найкращий Garmin для тріатлоністів

КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

✅ Вам потрібен годинник для бігу з найкращим GPS. Годинник Forerunner 965 має багатодіапазонний GPS, який забезпечує максимально точне відстеження у складних для GPS-годинників ситуаціях, наприклад, у містах з багатоповерхівками.

✅ Ви хочете переглядати карти на своєму годиннику. Якщо ви шукаєте годинник для перегляду карт - великий екран AMOLED на Forerunner 965 спрощує завдання.

✅ Ви шукаєте годинник, щоб впоратися з кількома видами спорту. Forerunner 965 має мультиспортивні режими для триатлону, дуатлону та плавання/бігу.

НЕ КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

❌ Ви використовуєте годинник для занять водними видами спорту. Порівняно з такими годинниками, як Fenix ​​7, який має ступінь водонепроникності 10ATM, Forerunner 965 має лише 5ATM. Це добре для плавання, але не надягайте його для водних видів спорту чи дайвінгу.

❌ Ви незграбні. Forerunner 965 має пластикову «смоляну» основу, а не нержавіючу сталь або титан, які використовуються в лінійках Fenix ​​і Epix. Цей засіб менш стійкий і швидше за все дряпається.

❌ Ви віддаєте перевагу меншим годинникам. Forerunner 965 доступний лише в одному розмірі — 47,2 мм.

Garmin Forerunner 965 – це оновлена версія моделі Forerunner 955. Це біговий годинник найвищого рівня, і, можливо, найкращий Forerunner, який ми коли-небудь тестували.

Garmin Forerunner 965 має всі високотехнологічні тренувальні функції моделі Forerunner 955, а також одне велике оновлення – сенсорний AMOLED-екран. Порівняно з Fenix 7, цей яскравий екран полегшує використання повнокольорових карт на Forerunner 965. Годинник також оснащений багатодіапазонним GPS, що робить його більш точним в районах з поганим прийомом GPS.

Дизайн. AMOLED-екран має роздільну здатність 454 x 454 пікселів. Він надзвичайно яскравий і добре читається за будь-яких погодних умов. Як і у всіх годинниках Garmin з сенсорними екранами, сенсор автоматично відключається під час активності, дозволяючи вам запускати, зупиняти, ставити на паузу і перегортати на годиннику за допомогою кнопок. Всього кнопок п’ять – три ліворуч і дві праворуч. Ними легко користуватися і натискати спітнілими пальцями або в рукавичках.

Годинник доступний лише в одному розмірі – 47,2 мм, тому якщо у вас особливо маленьке зап’ястя - вам варто звернути увагу на модель Forerunner 265. Годинник доступний у трьох різних кольорах – жовтому, чорному та білому, а ремінці взаємозамінні.

Час автономної роботи. Незважаючи на вищу роздільну здатність і більший екран, час автономної роботи Forerunner 965 все ще залишається на тому ж рівні. Він працює 23 дні в режимі смарт-годинника, 31 годину в режимі GPS без музики і 8,5 годин в режимі GPS з музикою. Під час тестування ми виявили, що показники відповідають заявленим клмпанією показникам, хоча і різко падають, якщо зробити дисплей постійно увімкненим.

Тренувальні функції. Годинник наповнений найсучаснішими функціями для тренувань, картографічними можливостями та інструментами для відновлення. Garmin також додав нову функцію, яка з’явиться в Fenix 7 і Forerunner 955 – хронічне тренувальне навантаження. Тоді, як функція гострого навантаження вимірює короткострокову суму ваших тренувань, хронічне навантаження фокусується на більш тривалому періоді в 28 днів.

4. Garmin Venu 2 Plus: найкращий розумний годинник Garmin

Garmin Venu 2 Plus: найкращий розумний годинник Garmin

КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

✅ Ви шукаєте розумний годинник. Venu 2 Plus — чудовий розумний годинник із деякими відомостями й улюбленими спортивними відстеженнями від Garmin.

✅ Ви хочете здійснювати дзвінки з зап’ястя. На відміну від усіх інших годинників Garmin у цьому списку, Venu 2 Plus має динамік і мікрофон, що дозволяє здійснювати та приймати дзвінки зі свого зап’ястя.

✅ Голосовий помічник важливий для вас. Venu 2 Plus має вбудований голосовий помічник.

НЕ КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

❌ Вам потрібні карти на годиннику. Хоча Venu 2 Plus має деякі функції навігації - він не має повного відображення, як білььшість годинників у цьому списку.

❌ Ви тренуєтеся для триатлону. Venu 2 Plus не має режиму плавання у відкритій воді або триатлону.

❌ Вам потрібні розширені тренувальні функції. Ви зможете записувати тренування на Venu 2 Plus, але він не має розширених тренувальних показників Garmin.

Годинники Garmin призначені не лише для серйозних спортсменів. Venu 2 Plus – це стильний смарт-годинник, який не поступається Apple Watch та Fitbit Versa 3, і він достатньо міцний для велосипедних поїздок, силових тренувань та ігор з дітьми. Це також крок вперед у порівнянні з Garmin vivoactive 4 з AMOLED-дисплеєм і безелем з нержавіючої сталі.

Garmin Venu Plus 2 поєднує в собі функції відстеження фітнесу та здоров’я, які ви очікуєте від пристроїв Garmin, з функціями смарт-годинника, такими як мобільні платежі, сповіщення, сенсорний екран і пам’ять до 650 пісень. На відміну від усіх інших годинників Garmin у цьому списку, Venu 2 Plus також має функції голосового асистента та дзвінків на зап’ясті. Якщо ви хочете, щоб ваш смарт-годинник став продовженням вашого смартфона - то це саме той Garmin, який вам потрібен.

Дизайн. Як і майже всі годинники Garmin з цього списку, годинник має кнопки, а також сенсорний екран для полегшення навігації по меню. Дві кнопки виконують роль призначених додатків або ярликів (я призначив для меню тренувань і музичного плеєра), а нижня кнопка – це кнопка “Назад”. Всі три кнопки відкривають різні елементи керування при тривалому натиску - наприклад, меню інструментів або налаштувань.

Кольоровий AMOLED-екран Garmin Venu 2 Plus діагоналлю 43 мм має кілька рівнів яскравості та датчик навколишнього освітлення, який може автоматично регулювати яскравість залежно від навколишнього середовища.

Час автономної роботи. За даними Garmin, Venu 2 Plus працює до 9 днів у режимі смарт-годинника, до 8 годин у режимі GPS з музикою і до 24 годин у режимі GPS без музики. Це значно перевищує показники таких смарт-годинників, як Apple Watch Series 8.

Функції для тренувань. Окрім відстеження вашого сну та стресу, Venu 2 Plus відстежує більшість тренувань, окрім плавання у відкритій воді та мультиспортивних режимів. Також є анімацї для тренувань на екрані, за якими ви можете спостерігати, і 25 різних попередньо завантажених профілів активності на годиннику, які можна міняти місцями. У порівнянні з деякими більш високотехнологічними годинниками з цього списку, тут немає таких функцій, як “Тренувальне навантаження”, “Оцінка щоденної готовності” та “Витривалість”. У Garmin Venu 2 Plus також немає можливості картографування.

5. Garmin Epix Pro Gen 2: найкращий Garmin для любителів пригод, які шукають гарний годинник

Garmin Epix Pro Gen 2: найкращий Garmin для любителів пригод, які шукають гарний годинник

КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

✅ Вам потрібен Fenix ​​із гарним екраном. Якщо вам подобаються всі функції Fenix ​​7, але також і екран AMOLED - цей Garmin для вас.

✅ Вам потрібен вбудований ліхтарик. Усі годинники в лінійці Epix Pro мають вбудовані ліхтарики і різні режими ліхтарика для бігу та безпеки.

НЕ КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

❌ Вам потрібен годинник, який заряджається від Сонця. На відміну від Fenix ​​7 (нижче в статті), лінійка Epix Pro не має можливості заряджатися від сонячної енергії через екран AMOLED.

❌ У вас обмежений бюджет. Це дорогий годинник. Якщо у вас обмежений бюджет - зверніть увагу на Forerunner 965, який має багато подібних функцій.

Донедавна Garmin Epix був висококласним, високотехнологічним смарт-годинником для мандрівників. Завдяки яскравому AMOLED-дисплею, великому 1,3-дюймовому екрану та вражаючому часу автономної роботи він став популярним з моменту випуску в січні 2022 року. Тепер Garmin пропонує нову вдосконалену версію – серію Epix Pro Gen 2, доступну в трьох різних розмірах, які підійдуть для будь-якої окружності зап’ястя.

Epix Pro Gen 2 доступний у трьох різних розмірах – 42 мм, 47 мм та 51 мм. Він також оснащений новітнім датчиком серцевого ритму Garmin з удвічі більшою кількістю світлодіодів, ніж у Epix Gen 2, які розташовані на більшій площі для отримання точніших даних. Всі годинники лінійки Epix Pro Gen 2 також мають вбудований ліхтарик.

Дизайн. Годинник Epix Pro Gen 2 дуже схожий на Epix Gen 2, з прекрасним сенсорним AMOLED-дисплеєм, надзвичайно яскравим, котрий легко читається навіть під прямими сонячними променями. Як і у всіх годинниках Garmin з сенсорним екраном, у спортивних режимах сенсор автоматично відключається, що означає, що ви можете переміщатися по годиннику за допомогою п’яти кнопок, а не випадково ставити біг на паузу спітнілими пальцями.

Час автономної роботи. Основна відмінність між Fenix 7 і Epix Gen 2 полягає в часі автономної роботи – в режимі експедиції Fenix може працювати до 40 днів (74 дні з сонячною батареєю), в той час як Epix розрядиться всього через 14 днів. Через AMOLED-екран Epix Pro Gen 2 не має сонячної зарядки. Стандартний 47-міліметровий Epix Pro Gen 2 працює 16 днів у режимі смарт-годинника і 42 години в режимі GPS.

Тренувальні функції. Якщо говорити про відстеження здоров’я та фітнесу - функції Garmin Epix Pro Gen 2 ідентичні функціям Fenix 7, в тому сенсі, що він може відстежувати практично все. На додаток до пульсометра, Epix 2 має датчик кисню в крові, який може відстежувати його рівень протягом дня.

З’явилися дві нові функції для бігу. Оцінка підйому - показує, наскільки легко бігти в гору, і немає необхідності дивитися на телефон або карту. Garmin робить це, вимірюючи вашу бігову силу на крутих підйомах, витривалість на довгих підйомах, а також прогрес з плином часу на основі вашого VO2 max та історії тренувань. Також з’явився новий показник витривалості, який показує, наскільки легко ви можете підтримувати тривалі зусилля, враховуючи такі дані, як VO2 max, а також ваші короткострокові та довгострокові тренувальні навантаження. Ці нові функції тренувань також будуть доступні на Garmin Epix Gen 2 та всіх годинниках Garmin високого класу в наступному оновленні прошивки.

6. Garmin Lily: найпривабливіший смарт-годинник Garmin на сьогоднішній день

Garmin Lily: найпривабливіший смарт-годинник Garmin на сьогоднішній день

КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

✅ Ви хочете відстежувати менструальний цикл за допомогою годинника. Lily призначений для жінок і дозволяє відстежувати на зап’ясті менструальний цикл і вагітність.

✅ Вам потрібен спортивний годинник, який не буде схожий на спортивний. Garmin Lily легко можна назвати ювелірним прикрасою, і як каблучка Oura він є дискретним трекером.

НЕ КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

❌ Ви тренуєтеся до марафону. Lily не має вбудованого GPS, тому, якщо ви серйозно налаштовані на біг, придбайте замість нього, наприклад, Forerunner 55.

❌ Вам потрібен кольоровий екран. Lily має дисплей із 16 відтінками сірого.

Якщо ви шукаєте трекер активності, який не виглядає як трекер активності - Garmin Lily для вас. Це, мабуть, наймодніший смарт-годинник Garmin, який має низку корисних інструментів для жінок, включаючи відстеження менструального циклу або вагітності, що дозволяє майбутнім мамам краще розуміти своє щоденне здоров’я.

Garmin Lily виглядає як справжній ювелірний виріб і випускається у двох різних моделях – Classic та Sport. Модель Classic коштує 249,99 доларів і має двоколірний шкіряний ремінець, тоді як версія Sport має м’який силіконовий ремінець, який легше чистити після тренування, і коштує 199,99 доларів. Проте, якщо ви серйозно займаєтеся бігом або велосипедом, відсутність GPS на годиннику може вас розчарувати.

Дизайн. Lily має блискучий сенсорний дисплей, монохромний, який легко переглядати навіть під прямими сонячними променями. Це чудовий перший смарт-годинник для тих, хто стежить за модою, особливо для тих, хто має невеликий розмір зап’ястя. Це також один з найкращих недорогих смарт-годинників на ринку.

Час автономної роботи. Garmin оцінює час автономної роботи смарт-годинника Lily в п’ять днів, включаючи нічне носіння для відстеження сну. Під час тестування ми виявили, що налаштування дисплея мають найбільший вплив на час автономної роботи. При максимальній яскравості ми втратили більше 30% заряду за один день, але коли ми покладалися на автоматичну яскравість - швидкість розрядки батареї сповільнилася.

Тренувальні функції. Ми згадуавали про це раніше і зазначимо знову: це не той Garmin, який варто купувати, якщо ви займаєтеся серйозними тренуваннями. Він дозволить жінкам стежити за своїм циклом, також за рівнем гідратації, стресом і пульсом на зап’ясті, але для відстеження тренувань вам знадобиться ваш телефон, оскільки в ньому немає вбудованого GPS.

7. Garmin Fenix 7: найкращий годинник Garmin для марафонів

Garmin Fenix 7: найкращий годинник Garmin для марафонів

КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

✅ Ви дбаєте про час автономної роботи. Fenix ​​7X Solar може працювати цілих 122 години в режимі GPS. Якщо вам важливий термін служби батареї - цей годинник вартий уваги.

✅ Вам потрібен годинник, який витримує удари. Fenix ​​7 створений таким, щоб впоратися з багатьма стресами.

НЕ КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

❌ У вас обмежений бюджет. Fenix ​​7 — це найкращий годинник, який коштує недешево.

❌ Вам потрібен екран AMOLED. Порівняно з деякими іншими годинниками в цьому списку, MIP-дисплей у Fenix ​​7 може виглядати трохи нудно. Тим не менш, він легко читається навіть під прямим сонячним світлом, а відсутність AMOLED означає довший термін служби батареї.

Garmin Fenix 7 – це надійний годинник для любителів активного відпочинку. Пристрій підтримує повсякденні заняття фітнесом, такі як біг і плавання, і оснащений типовими для Garmin функціями відстеження стану здоров’я, але також він створений для тих, хто відчуває прилив адреналіну від підводного плавання, катання на гірських лижах або багатоденного походу глибоко в пустелі.

Не помиліться. З вагою від 58 г для моделі Fenix 7S і до 89 г для 51-міліметрового Fenix 7X Saphire Solar, цей годинник – справжній звір. Але компроміс – це зручність носіння, час автономної роботи і водонепроникність до 100 метрів. Крім того, ремінці можна легко замінити – не така вже й дрібниця, якщо ви провели кілька днів у лісі без душу.

Дизайн. Fenix 7 має одне суттєве покращення у порівнянні з Fenix 6 – сенсорний екран. Екран надзвичайно чутливий, навіть якщо ви використовуєте його під дощем, і робить переміщення по меню та налаштування годинника набагато простішими. Серія Garmin Fenix 7 має декілька різних варіантів, від яких залежать і цінові категорії. По-перше, є три різні розміри корпусу – Fenix 7S призначений для меншого зап’ястя і має розмір 42 мм, Fenix 7 – 47 мм, а Fenix 7X – 51 мм.

Наступний вибір – це різні видання. Стандартна версія годинника має безель з нержавіючої сталі та армований скляний екран і створена для суворих пригод. Версія з сонячною батареєю має такий самий безель, але з силовим скляним екраном, який подовжує час автономної роботи годинника, оскільки він може заряджатися від сонячного світла. Нарешті, сапфіровий годинник Fenix 7 Sapphire Solar Edition має титановий безель (який міцніший за безель з нержавіючої сталі), а також потужне сапфірове скло, яке також подовжує час автономної роботи годинника, заряджаючись від Сонця, але є міцнішим за скло екранів у інших годинниках.

Варто також зазначити, що у травні 2023 року Garmin випустив серію годинників Fenix 7 Pro, і всі вони мають вбудовані світлодіодні ліхтарики та новий датчик серцебиття Garmin.

Час автономної роботи. Час автономної роботи – це ще одна область, де Garmin Fenix 7 значно перевершує своїх конкурентів, і це частково пов’язано з можливостями сонячної батареї. Fenix 7S працює в режимі GPS до 37 годин / 46 годин із сонячним заряджанням, Fenix 7 – до 57 годин / 73 годин із сонячним заряджанням, а Fenix 7X – до 89 годин / 122 годин із сонячним заряджанням.

Тренувальні функції. Fenix 7 – це годинник найвищого рівня, і з функціями найвищого рівня. Тут є показник витривалості, показник готовності до тренувань, показник заряду батареї, показник підйому, а також більше картографічних і спортивних профілів, ніж ви могли мріяти.

8. Garmin Instinct 2: пригодницький годинник для тих, хто не хоче витрачати гроші на Fenix

Garmin Instinct 2: пригодницький годинник для тих, хто не хоче витрачати гроші на Fenix

КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

✅ Ви дбаєте про час автономної роботи. Garmin Instinct 2 має нескінченний час автономної роботи. Так, він може працювати вічно завдяки сонячній зарядці.

✅ Ви шукаєте годинник для пригод. Цей годинник міцний, створений для того, щоб справлятися з ударами та падіннями.

НЕ КУПУЙТЕ, ЯКЩО:

❌ Вам потрібен екран AMOLED. Як і більшість годинників із сонячною зарядкою, цей годинник має дисплей MIP, не надто яскравий.

❌ Вам потрібні необмежені спортивні профілі. Instinct 2 має лише 40 профілів - менше, ніж у деяких інших годинників у цьому списку.

Garmin Instinct 2 може похвалитися нескінченним часом автономної роботи. Так, він може працювати вічно, заряджаючись від сонячного світла. Це залежить від кількох нюансів: від того, які функції працюють, скільки годин на день годинник перебуває під сонячним світлом. Але крім цього, Instinct 2 кращий за першого Garmin Instinct майже в усіх відношеннях.

Дизайн. Годинник зберігає свій міцний дизайн, але при цьому запозичив деякі функції з більш дорогих годинників Garmin. Тепер він також випускається в меншому 40-міліметровому розмірі – 2S, призначеному для меншого зап’ястя.

На зап’ясті він міцний (відповідає стандарту Military Standard 810 для екстремальних умов і температур), водонепроникний для глибини до 100 м, а його дисплей яскравий і добре читається навіть під прямими сонячними променями. На відміну від лінійки Garmin Fenix 7, тут немає сенсорного екрану, але функціональність п’яти кнопок легко зрозуміти і використовувати на ходу.

Garmin Instinct 2 має різні конфігурації. На додаток до варіантів на сонячних батареях, Garmin пропонує версії Surf, Tactical, dezl і Camo зі спеціальними колірними варіаціями і спеціальними функціями. Наприклад, версія Surf Edition оснащена віджетом відстеження припливів та сумісністю з Surfline Sessions. Garmin Instinct 2 dezl Edition створений для водіїв вантажівок.

Час автономної роботи. Коли мова заходить про необмежений час автономної роботи, є один нюанс – він доступний лише в сонячних версіях Instinct 2. Час автономної роботи сонячного Instinct 2 становить 48 годин у стандартному режимі GPS, 370 годин у режимі GPS з максимальною економією заряду акумулятора та необмежений час автономної роботи у режимі смарт-годинника. НЕсонячний Instinct 2 працює 30 годин у режимі GPS, 70 годин у режимі GPS із економією, 28 днів у режимі смарт-годинника та 65 днів у режимі економії заряду акумулятора.

Тренувальні функції. Instinct 2 оснащений тим самим датчиком серцевого ритму Elevate V4, що і Venu 2 та Fenix 7, і забезпечує відстеження трохи більше 40 типів активності. Він має показник VO2 Max і пульсоксиметр для вимірювання рівня кисню в крові (SpO2), а також показує рівень енергії тіла. Тут немає тих же просунутих показників тренувань, які є в лінійці Fenix 7 - наприклад, показник готовності до тренувань (Training Readiness Score).

Як вибрати найкращий годинник Garmin для себе

Оскільки годинники Garmin охоплюють широкий діапазон цін і функцій - важливо визначити, які з них є найбільш важливими для вас в рамках вашого бюджету.

Час роботи від батареї. Більшість годинників Garmin мають чудовий час автономної роботи, але деякі з них кращі за інші. Деякі годинники Garmin, такі як Fenix 7 та Instinct 2, мають функцію сонячної зарядки, що збільшує час автономної роботи годинника. Якщо ви плануєте проводити тривалий час на відкритому повітрі - обирайте годинник відповідно.

Функції для тренувань. Більшість годинників Garmin мають чудові функції для тренувань, але зверніть увагу на показники, які важливі саме для вас. На додаток до стандартних показників, деякі моделі, такі як Garmin Forerunner 965, також відстежують температуру і висоту над рівнем моря, які є ключовими для планування впливу тренувань на свіжому повітрі. Деякі інші - наприклад, Approach S62 - пропонують поглиблені тренування з гольфу.

GPS. Компанія Garmin відома своіми технологіями GPS, тому не дивно, що майже всі її годинники мають чудові GPS-функції.

Функції смарт-годинника. Деякі моделі Garmin мають більше функцій розумних годинників, ніж інші. Наприклад, Venu 2, Epix Gen 2, Garmin Forerunner 265 і Forerunner 965 мають сенсорний екран і AMOLED-дисплей, які роблять годинник більш преміальним.

Вбудована музика. Не всі годинники Garmin підтримують відтворення і зберігання музики. Спортсменам, які хочуть слухати музику під час тренувань, підійде трекер, який дозволяє не брати з собою телефон.

Ціна. Годинники Garmin доступні в широкому діапазоні цін для будь-якого бюджету. Модель Forerunner 55 вартістю менше 150 доларів – це хороша ціна, оскільки ви отримуєте доступ до Garmin Coach і всіх інших тренувальних функцій Garmin. З іншого боку, ви можете витратити до 1149 доларів на Fenix 7 Pro. Більшість моделей, однак, коштують від 200 до 500 доларів.

Як завантажити Garmin Connect

Щоб синхронізувати годинник з телефоном, потрібно завантажити програму Garmin Connect. Він доступний як для Android, так і для iOS, і щойно ви завантажите додаток і зареєструєтесь - зможете підключити свій Garmin до смартфона.

Додаток Garmin Connect дає змогу бачити всі ваші дані з одного погляду в зручному для читання форматі. Залежно від вашого трекера, він надасть вам більш чи менш глибоку інформацію - наприклад, про рівень енергії тіла (на основі даних про сон) і ваш фітнес-вік. Також є виклики та поглиблені звіти про сон, за якими ви можете стежити.

Крім того, залежно від моделі вашого годинника, ви зможете використовувати додаток Garmin Connect, щоб завантажувати з Garmin Coach плани бігових і велосипедних тренувань і завантажувати їх безпосередньо на ваш годинник. Для цього перейдіть до розділу “Більше”, а потім до розділу “Тренування” у програмі Garmin Connect. Після цього ви зможете вибрати тренувальні плани та завантажити найкращий для вас, залежно від ваших можливостей та цілей.

Джерело - TomsGuide