Які незручності можуть виникнути при використанні цього функціонального фітнес-годинника.

Огляд Garmin Venu Sq: важливий для статистики здоров’я бюджетний спортивний годинник

Garmin Venu Sq - це відповідь компанії на безліч бюджетних спортивних годинників, які з’являються на ринку в 2020 році, і є бюджетним варіантом для тих, хто шукає Garmin на своє зап’ястя.

Це відповідь Garmin на такі пристрої, як Huawei Watch GT2e, Amazfit GTS2 та навіть Apple Watch SE, які можуть похвалитися різноманітними режимами відстеження тренувань та конкурентоспроможними цінами.

І справді, Garmin Venu Sq дешевший від Venu та Vivoactive 4 своєї компанії.

Але чим жертвує компанія? І чи є Venu Sq розумною покупкою? Ми провели тестування, щоб з’ясувати.

Venu Sq: ціна і комплектація

Отож, візьмімося до справи. Venu Sq виходить у двох різних версіях. Стандартний Venu Sq коштує £ 179,99. Музична версія Venu Sq, в котру додано музичний програвач, коштує £ 229,99.

Це хороша ціна порівняно з £ 199,99 за Fitbit Versa 3 та £ 269,99 за Apple Watch SE.

А ще Huawei Watch GT2e має гарну ціну в £ 139,99, але тут екосистема та додаток не дотягують до Garmin Venu Sq.

Та якщо ви готові витратити більше - зараз можете придбати Garmin Venu приблизно за £ 220, або Garmin Vivoactive 4 приблизно за стільки ж.

Venu Sq: Дизайн

Venu Sq: Дизайн

Відповідно до тенденцій на субринку бюджетних розумних годинників, Venu Sq схиляється до дизайну типу Apple Watch. Він більший і квадратніший від розумного годинника Apple, і виготовлений з менш преміумних матеріалів.

Праворуч від безелю є дві фізичні кнопки. Верхня кнопка викликає спортивні профілі, що є основним для Venu Sq, а нижня повертає назад в меню.

LCD-дисплей 240 х 240 є повнокольоровим і чітко відображає інформацію.

Рівень чіткості екрану на порядок вищий, ніж у Fenix ​​та Forerunner, але не досягає до рівня Garmin Venu або Apple Watch.

Якщо бути налаштованими критично, то Venu Sq відображає багато інформації на недостатній кількості екранів і натискати для перегляду інформації може бути не дуже зручно.

Garmin Venu Sq: Дизайн

Інтерфейс дещо менш інтуїтивно зрозумілий, ніж в інших пристроїв Garmin. І це частково збиває з толку, бо текст має досить малі параметри, а сенсорний інтерфейс трохи неточний, що може ускладнити навігацію.

Однак чіткість тексту відмінна.

За замовчуванням екран не завжди увімкнений, тому слід підняти зап’ястя, щоб побачити на екрані інформацію. Однак, є можливість тримати інформацію постійно видимою, якщо бажаєте.

Каучуковий ремінець зручний для спорту і оснащений пряжкою. Він відмінно тримається на місці впродовж всього дня.

Garmin Venu Sq має водостійкість для глибини до 50 м, тому він добре підходить для басейну та душу.

Venu Sq: Спортивні відстеження

Venu Sq: Спортивні відстеження

Незважаючи на те, що Venu Sq - це бюджетний розумний годинник для щоденного носіння, він все ж дуже орієнтований на відстеження спорту.

Ви отримуєте режими для бігу, їзди на велосипеді (у приміщенні та на відкритому просторі), ходьби, гольфу, силових та кардіо-тренувань, йоги / пілатесу, еліптики, катання на лижах та зимових видів спорту. Є також і інші профілі.

Існують також режими для сконцентрованості і дихальних вправ.

Більше того, для тренувань з бігу та їзди на велосипеді доступні прямо на зап’ясті інструкції. Ви можете вибрати інтервальні тренування з керівництвом, чвертьмильні повторення або ж для початківців, а також тренування з бігу / ходьби.

Для більшості занять є керівництво, навіть для йоги, хоч і дуже спрощене, де пропонуються вказівки, пояснення рухів і багато іншого, окрім простого таймера.

Ось детальніший огляд ключових режимів, які ми випробували:

Біг

Venu Sq: Біг

Режим для бігу пропонує досить прості дані, що показують темп, темп кола, відстань, час та пульс у режимі реального часу.

Деталізацію даних на кожному екрані зведено до мінімуму, що полегшує читання під час тренування, а щоб перегорнути сторінку сенсорного екрану - потрібно по ньому провести пальцем.

Дані після пробіжки досить повні і, безумовно, достатні для більшості бігунів. Знову ж таки, розподіл даних на годиннику невеликий і важкувато переглядається, тому інформацію краще переглядати в Garmin Connect або Strava - їх можна легко підключити.

Тут ви можете отримати інформацію не лише про основні показники бігу, а й про каденцію, висоту та час, проведений у зонах серцевого ритму.

Ви не отримаєте вдосконалених біометричних даних під час тренувань, як на пристроях Forerunner та Fenix, серед яких Training Effect, Load та VO2 Max. Цей смарт-годинник задумано як універсальний пристрій для тих, хто бажає якісно відстежувати основні дані.

Це означає, що при великій кількості спеціальних режимів для тренувань ви не отримаєте більше даних, ніж на стандартних розумних годинниках для фітнесу. Відстеження бігу не є детальнішим, ніж ви отримаєте, наприклад, на Apple Watch.

Плавання

Venu Sq, як і старший Venu, може відстежувати плавання в басейні, але не у відкритій воді. Якщо вам потрібно у відкритій воді - варто звернути увагу на смарт-годинник Garmin Swim 2 або витратити більше на щось типу Forerunner 745 або 945.

Маючи зменшений розмір він доволі не громіздкий, але йому важче вловити ваші показники у воді в режимі реального часу. Коли йдеться про відстеження плавання - то в цьому він подібний на Venu.

У вашому розпорядженні один екран даних із лише двома полями даних, які можна редагувати. Ви можете налаштувати попередження на основі часу, відстані та спалених калорій, а також увімкнути автоматичний відпочинок між відрізками дистанції.

Після запливу вам доступні набагато більше метрик завдяки програмі Connect.

Тож ви зможете переглянути кількість гребків, темп, швидкість і отримати бали SWOLF. Ми виявили, що основні показники в цілому збігаються з показниками Form Swim Goggles, з якими ми їх порівнювали.

Отож, хоча він і не найкращий для збору даних під час плавання, проте забезпечує надійні дані та багато додаткових показників, коли ви поза басейном.

Гольф, йога та багато іншого

Venu Sq: Гольф, йога та багато іншого

Інші режими також доволі прості. Ми спробували режим для йоги в класі і виявили, що він детальніший від Fitbit або Apple Watch.

Рівень стресу і частота дихання відстежуються протягом заняття та відображаються на годиннику, якщо ви хочете стежити за реакцією свого тіла.

При бажанні можна перемикатися для кожної позиції йоги. Однак ми виявили, що це дещо нелогічно для заняття, коли не хотілося би возитися з годинником.

Приємно отримувати метрики, орієнтовані на йогу, хоча ми не вважаємо їх дуже корисними в структурованому занятті. Але для тих, хто займається йогою вдома, можуть бути цікавими дані про частоту дихання та стрес.

Відстеження гольфу - це власний режим на Garmin Venu Sq, але потрібно попередньо завантажити дані поля та синхронізувати їх через Garmin Connect. Це нормально, якщо ви регулярно граєте на полі, але може виникнути помилка, якщо залишити синхронізацію до першого ті-боксу.

Ми виявили, що відстеження точне і чутливе, пропонуючи відстань до передньої, середньої та задньої частин.

Ви отримаєте багато функцій годинника преміум-класу Approach, включно з автоматичними виявленнями ударів, які показують відстань останнього відстежуваного удару. Це проста функція, яка є на годинниках від Garmin для гольфу, але на нашу думку вона погано працює на Venu Sq і більша частина наших ударів не розпізнається.

Ви також отримаєте інформацію про розміщення та небезпеку, але тут, на нашу думку, інтерфейс є дещо обмеженим.

Коротше кажучи, хороший універсал у цій ціновій категорії, але Garmin Venu Sq не відкриває чогось нового.

Venu Sq: Особливості вимірювання пульсу і точність

Venu Sq: Особливості вимірювання пульсу і точність

Venu Sq використовує оптичний датчик серцевого ритму Elevate - і це чудовий варіант для бюджетного розумного годинника.

Він вимірює насиченість крові киснем Spo2, а також має просте відстеження серцебиття, яке працює цілодобово.

Оскільки Venu Sq - це головним чином спортивний годинник, розглянемо його ефективність під час відстежуваних тренувань.

Відповідно до нашого спостереження, результат вимірювання пульсу співпав з результатом більшості інших пристроїв Garmin; пульс надійно і точно відстежуються під час помірних та інтенсивних тренувань. Ми спробували пробіжки в темпі - і показник датчика співпав з показником нагрудного датчика, майже точно співставивши середню та пікову інтенсивності серцевого ритму - в межах похибки для такого роду тестування.

Venu Sq: Особливості вимірювання пульсу

Вище можете побачити порівняльні дані - вони дуже подібні для Venu Sq та нагрудного ремінця.

Коли ми намагалися перевантажити датчик швидкими інтервалами в кінці пробігу 10K (відразу після відключення), він значно відставав у режимі реального часу, але точно відстежував піки та мінімуми. Деякі датчики просто плавляться, коли пульс починає стрибати, але Garmin впорався краще, ніж більшість.

Як завжди, ми мусимо наголосити, що якщо ви дійсно бажаєте отримати точний показник ЧСС під час високоінтенсивного інтервального тренування, вам знадобиться нагрудний ремінь - він підходить для будь-якого оптичного датчика на будь-якому пристрої. Але ми задоволені оптичним датчиком Venu Sq, який допомагає визначити, наскільки інтенсивно пройшло тренування, та збирає дані для Body Battery, стресу, відновлення та зон серцевого ритму.

Також можна вручну нанести на карту зони, якщо забажаєте, крім того - що навіть краще - Venu Sq підтримує зовнішні датчики.

Venu Sq: Статистика здоров’я

Venu Sq: Статистика здоров’я

Вже деякий час функція SpO2 міститься в приладах для здоров’я та фітнесу, але опинилася в зоні особливої уваги завдяки своїй появі на Apple Watch Series 6.

Та на Venu Sq ви отримаєте більше даних за половину ціни.

Як і на Apple Watch, ви можете відстежувати насиченість крові киснем під час сну, що може допомогти виявити такі порушення, як апное увісні. Також є відстеження пульсу протягом усього дня. Однак, обидва ці параметри вимкнено за замовчуванням, а взагалі вони суттєво впливають на час автономної роботи.

Насправді нам подобається відключення цієї функції, оскільки це не те, що потрібно більшості людей відстежувати щодня. Автоматичне відстеження раз на тиждень може бути більш корисним способом використання функції.

Як і Fitbit Sense, Venu Sq відстежує частоту дихання під час сну, а також працюватиме під час деяких тренувань, наприклад занять з йоги. Підвищена частота дихання може бути ознакою наближення респіраторного захворювання, тому за нею варто стежити.

Ми виявили, що відстеження частоти дихання Fitbit та Garmin перебувають на одному рівні, що свідчить про пристойну точність. Але Venu Sq пропонує його без підписки на Premium, що є великою перевагою.

Venu Sq: Body Battery і стрес

Venu Sq: Body Battery і стрес

Як і Fitbit Sense, Garmin Venu Sq фокусується на рівні стресу та енергії. Хоч він і не має спеціального датчика EDA, такого як Fitbit, він оцінюватиме стрес за допомогою варіабельності серцевого ритму і округлюватиме до єдиного балу стресу.

Аналогічним чином він оцінить рівень енергії за допомогою функції Body Battery. Це робиться шляхом відстеження сигналів частоти пульсу відповідно до рівня фізичного навантаження та якості сну. Ця зручна функція може використовуватися для того, щоб визначити, чи варто планувати легші / інтенсивніші тренування, чи навіть пропустити тренування для підзарядки.

Ці дві функції аж ніяк не ексклюзивні для Garmin Venu Sq і їх можна знайти у моделях Forerunner та Fenix. Але приємно бачити їх на такому недорогому пристрої, який більше використовується для контролю самопочуття, аніж спрямований на продуктивність спортсменів.

Тут головна проблема - презентація на годиннику. Трохи заморочливий інтерфейс робить ці функції недооціненими, і - як і багато іншого - найкраще переглядати їх у Garmin Connect.

Venu Sq: відстеження сну

Venu Sq: відстеження сну

Впродовж останніх кількох років система відстеження сну компанії Garmin зазнала значних змін і стала гідною альтернативою Fitbit, яку ми донедавна вважали найкращою у своєму класі. І це на кілька років попереду вбудованого власного відстеження на Apple Watch.

Ви отримуєте повний розподіл сну на стадії (глибокий, легкий, швидкий і неспання) протягом ночі. Ви також можете переглянути рівень кисню в крові та частоту дихання.

Однак, він не пропонує єдиної оцінки сну, як це є на Fitbit.

А ще ми виявили, що він менш чутливий, ніж Fitbit та Withings Sleep Analyzer, котрий ми також порівняли, і в середньому виявили приблизно на одну годину сну більше.

Ми справді вважаємо, що Fitbit - суворий експерт з якості сну, та якщо ви прагнете краще відпочити, то, мабуть, краще було би не отримувати зайвих балів.

Venu Sq: відстеження фітнесу

Venu Sq: відстеження фітнесу

Звичайно, Garmin надає також і основні фітнес-показники. Він відстежує кроки, спалені калорії, хвилини активності та пульс у спокої - те, що вважається ключовими показниками здорового способу життя.

Все це є доступним на зап’ясті разом із Body Battery і відстеженням стресу, якщо провести пальцем вниз по циферблату до рубрики Мій День, де можна - за бажанням - натискаючи на відповідний пункт отримати доступ до більш деталізованої аналітики обраного показника.

Garmin Venu Sq: відстеження фітнесу

Однак, все ж краще використовувати Garmin Connect. І ми були раді після кількох днів використання Garmin Venu Sq побачити багато метрики, статистики та даних в супутньому додатку.

Як для такого недорогого пристрою він генерує справді багато даних про здоров’я та самопочуття. І, на відміну від таких додатків, як Amazfit Zepp або Huawei Health, це продумана екосистема, яка підтримує Venu Sq.

Спрощений та не достатньо зручний інтерфейс Venu Sq означає, що ви будете витрачати через нього більше часу, ніж на інших пристроях Garmin, але не будете розчарованими.

Venu Sq: Смарт-функції

Venu Sq: Смарт-функції

Venu Sq має багато розумних функцій і чудово справляється з базовими завданнями.

Сповіщення надходять красиво, повідомлення з вашого телефону легко читаються та добре відформатовані. Але ми відключили їх через кілька днів.

Ви отримуєте Garmin Pay, який не має такої ж банківської підтримки, як Apple Pay, але має хороший вибір у США.

Якщо ви оберете дорожчий Venu Sq - отримаєте також музичну підтримку. Це означає підтримку синхронізованих списків відтворення Spotify, що є “святим граалем” музики, яку можна носити з собою. Також є підтримка Deezer та Pandora.

Виникли певні проблеми з налаштуванням музики, а саме - з підключенням Venu Sq до нашого Wi-Fi. Після цього він працював добре і якщо прагнути бігати і тренуватися без свого телефону - то він чудово з цим справляється.

Чесно кажучи, важко виправдати підвищену ціну на Venu Sq виключно за рахунок музики.

Venu Sq: Тривалість роботи акумулятора

Garmin обіцяє 6 днів автономної роботи в режимі смарт-годинника, що дійсно співпадає з результатами нашого тестування. Однак, це в тому випадку, якщо вимикати дисплей і не використовувати пульсоксиметр вночі.

В протилежному випадку можна очікувати приблизно половину цієї тривалості.

Що стосується GPS-відстеження, то Garmin обіцяє 14 годин - знову ж таки, це підтверджується нашим досвідом.

Це ставить його на один рівень із Fitbit Sense, хоча там шість днів автономної роботи містять відстеження кисню крові вночі.

*********

Garmin Venu Sq - це недорогий і універсальний смарт-годинник, в якому зібрано одні з найкращих функцій пристроїв Garmin, Apple і Fitbit. Він орієнтований на відстеження спортивних занять, але не обмежується лише відстеженням самопочуття і розумінням тіла, що в інших виробників вартує дорожче. Сам по собі пристрій не найцікавіший і дещо не зручний у використанні, але дані, які можна отримати в Garmin Connect, роблять його вигідною покупкою для багатьох.

Переваги

- Відстеження стресу, енергії і дихання
- Чудова ціна
- Встановлені спортивні профілі

Недоліки

- Не достатньо зручний у використанні
- Не красунчик
- Надто висока ціна за підтримку музичних сервісів

Джерело - wareable.com