Garmin Vivoactive 5 – це останнє доповнення до лінійки Vivoactive, серії, яка не бачила нових моделей протягом чотирьох років. Vivoactive 5 має новий кольоровий екран, оновлений датчик серцебиття та безліч додаткових інструментів для відстеження здоров’я та фітнесу. Коротше кажучи, він пропонує аналогічний, всебічний досвід, як і Garmin Venu 3, але за меншу ціну.

Vivoactive 5 значно кращий за свого попередника і вартий оновлення для всіх, хто прихильний до лінійки Vivoactive. Він є бюджетною альтернативою лінійці Venu і додає ще один надійний вибір до лінійки найкращих годинників Garmin.

Я тестував Garmin Vivoactive 5 протягом п’яти днів і ось мій огляд на новий годинник Vivoactive 5 від Garmin.

Огляд Garmin Vivoactive 5: годинник для любителів здоров’я та фітнесу


Плюси:
+ Яскравий AMOLED-дисплей
+ Оновлений користувацький інтерфейс
+ Автоматичне визначення режиму сну та тренування сну
+ Безліч додаткових інструментів для відстеження здоров’я та фітнесу
+ Нижча ціна, ніж у попередника
+ Точні датчики пульсу та GPS

Мінуси:
- Прибрано барометричний висотомір
- Вилучено анімацію тренувань
- Не буде сумісним з додатком ЕКГ

 

 

 

Чи варто купувати Garmin Vivoactive 5?

Протягом багатьох років серія Vivoactive від Garmin очолювала таблицю популярності, пропонуючи збалансоване поєднання інтелектуальних функцій та інструментів для відстеження стану здоров’я. Так було, поки не з’явилася серія Venu. Завдяки кольоровим дисплеям і розширеним інтелектуальним функціям, лінійка Venu, здавалося, замінила лінійку Vivoactive, і насправді, ми не бачили оновлень останньої протягом приблизно чотирьох років. Тепер Vivoactive 5 має власний AMOLED-дисплей і безліч нових оновлень програмного забезпечення. Приблизно за ціною $299, пристрій займає проміжне місце між квадратним Venu Sq 2 від Garmin та новим Venu 3.

Garmin Vivoactive 5 на руці

Vivoactive 5 поставляється в єдиному 42-міліметровому корпусі з 1,2-дюймовим сенсорним екраном, який більше не є застарілим MIP-дисплеєм. Натомість він оснащений AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 390 x 390, вкритим склом Gorilla Glass і оточеним алюмінієвою рамкою. Екран майже ідентичний екрану Venu 3S, хоча загальне враження від пристрою є більш повсякденним.

Враховуючи, що Vivoactive 5 має лише дві кнопки, я більше покладався на сенсорний екран, ніж на більшість годинників Garmin з трьома або п’ятьма кнопками. Загалом, дисплей чутливий і надійний, хоча, як і багато інших годинників, він погано реагує на вологі або спітнілі руки. На щастя, годинник також має оновлений інтерфейс, з організованими меню додатків/активностей, меню “Нещодавні події” та розширеним набором ярликів, тому навігація є досить спрощеною.

Перевернутий Vivoactive 5 демонструє ще одне значне оновлення порівняно з Vivoactive 4, хоча і не таке вражаюче, як я очікував. Якщо в попередньому поколінні був датчик серцебиття Elevate третього покоління, то в новому пристрої використовується датчик 4-го покоління. Це, безумовно, покращення, але це не найновіший датчик Garmin 5-го покоління, як у Venu 3. Це означає, що Vivoactive 5 не матиме права на додаток ЕКГ в майбутньому.

Garmin Vivoactive 5: годинник і кабель

Замість цього годинник використовує свій датчик для відстеження активності та нічної статистики. Vivoactive 5 – це другий годинник Garmin, який пропонує автоматичне визначення дрімоти, а також тренування сну на пристрої та рекомендації щодо режиму сну; він працює так само добре, як і під час мого тестування Venu 3.

Ці інструменти та відповідна статистика використовуються для обчислення корисних показників, таких як заряд батареї. Враховуючи, що пристрій тепер також має функцію відстеження варіабельності серцевого ритму (HRV), можна сміливо назвати цей годинник більш надійним супутником для тренувань, ніж Vivoactive 4.

Іншими інструментами, доданими до лінійки, є Garmin Morning Report та Daily Summary, обидва з яких конденсують ключові показники користувачів для швидкого споживання (один вранці, а інший перед сном). Особисто мені подобається прокидатися під дружнє привітання на зап’ясті. Garmin також додав функції “Час відновлення” та “Користь від тренування”, можливість додавати інтервальні тренування на годиннику та кілька нових спортивних профілів, у тому числі для людей в інвалідних візках. Лінійка все ще не пропонує найсучасніших функцій фітнес-трекінгу, таких як “Готовність до тренувань”, але вона має вражаючий набір інструментів для активних покупців за такою ціною.

Смарт-годинник Garmin Vivoactive 5

Копаючи глибше, я знайшов ще кілька доповнень, а також деякі упущення. Для велосипедистів пристрій додає підтримку датчика eBike, але не бачить підтримки вимірювача потужності на велосипеді, як у Venu 3. Крім того, ви можете налаштувати інтервальні тренування на пристрої та налаштувати сторінки даних про активність, але пристрій більше не показує анімовані підказки для тренувань, як його попередник. Натомість для таких тренувань, як силові, тепер відображаються ілюстрації, які підкреслюють, які м’язи будуть задіяні під час тренування. Нарешті, пристрій також відмовився від барометричного висотоміра 4, усунувши відстеження подоланих сходів і висоти над рівнем моря.

На щастя, те, що Vivoactive 5 відстежує, він робить це дуже добре. Під час моїх тестів GPS-дані Vivoactive 5 майже не відрізнялися від даних більш дорогого Venu 3. Обидва пристрої записували дані на правильному боці дороги, і жоден з них не занурювався в газони.

Так само Vivoactive 5 реєстрував надійні дані про частоту серцевих скорочень. Vivoactive 5 відносно вирівнявся з моїм Venu 3 під час пробіжки з переривчастими спринтерськими кроками. Обидва пристрої також були в межах двох-трьох ударів від мого ремінця Polar H10. Взагалі кажучи, датчик серцевого ритму Vivoactive 5 чудовий. Можливо, він не такий точний, як у годинниках Garmin високого класу, але його більш ніж достатньо для середньостатистичного активного користувача.

Смарт-годинник Garmin Vivoactive 5 на руці

Нарешті, незважаючи на новий яскравий дисплей, Vivoactive 5 заявляє про 11 днів автономної роботи в режимі за замовчуванням і п’ять днів у постійно увімкненому режимі. Ці оцінки збігаються з моїм досвідом під час цього огляду. Після трьох днів тренувань з GPS приблизно по 60 хвилин на день, у пристрої залишилося трохи менше 30% заряду. Порівняно з Apple Watch на моєму другому зап’ясті, це просто фантастичний показник.

Звичайно, порівняно з пристроями Apple і Venu 3, Vivoactive не має стільки функціональності на цілий день з точки зору смарт-функцій. Користувачі не знайдуть тут телефонних дзвінків на зап’ясті або підтримки голосових помічників. Однак Vivoactive 5 забезпечує зберігання музики, сповіщення зі смартфона, Garmin Pay та екранний ліхтарик.

Огляд Garmin Vivoactive 5

Які є альтернативи Garmin Vivoactive 5?

Балансуючи між бюджетним пристроєм і повноцінним смарт-годинником, Vivoactive 5 стикається з великою конкуренцією. Нижче представлені найкращі альтернативи Vivoactive 5.

Garmin Venu Sq 2 ($249): Для тих, хто має обмежений бюджет, смарт-годинник квадратної форми від Garmin коштує на 50 доларів менше, ніж Vivoactive 5. Пристрій пропонує 24-годинний моніторинг серцевого ритму, 25 спортивних режимів, відстеження SpO2 та багато іншого.
Garmin Venu 3 ($449): Venu 3, ціна якого значно вища, є найкращим смарт-годинником, який може запропонувати Garmin. На відміну від Vivoactive 5, він має функцію телефонних дзвінків на зап’ясті та підтримку голосового помічника, що робить його більш повноцінним.
Apple Watch SE 2 ($269): Бюджетна модель від Apple – найкраща альтернатива Vivoactive 5 для користувачів iOS. SE 2022 відмовився від кількох датчиків здоров’я на користь нижчої ціни.
Apple Watch Series 9 ($389): Найновіша модель Series 9, що забезпечує найкращий досвід використання Apple Watch, оснащена новим потужним процесором, оновленим програмним забезпеченням watchOS та новим рожевим кольором корпусу.
Samsung Galaxy Watch 6 ($299): Найкращим смарт-годинником на Wear OS для користувачів Android є Samsung Galaxy Watch 6 або 6 Classic. Обидва пристрої пропонують схожі можливості, але модель Classic має обертовий безель для зручнішої навігації на пристрої.

Джерело - AndroidAuthority